diumenge, 6 de juny del 2010

TANCADA DE PROTESTA CONTRA LA POLÍTICA EDUCATIVA

Una vintena de professors i professores de l’IES Abat Oliba de Ripoll ens tancarem a partir de les 5 de la tarda del dilluns, 7 de juny, a les dependències del nostre centre, per protestar contra la política educativa del Govern de la Generalitat.

L’arbitrarietat, l’opacitat, la improvisació, la manca de tacte i de diàleg, la imposició pura i dura de mesures més que discutibles, han estat la constant del Departament dirigit per Ernest Maragall.

El 30 de juny de 2009 es va aprovar la LEC. Segons la previsió del Govern de la Generalitat, en vuit anys, el pressupost del departament hauria de passar del 2’7% el PIB actual al 6%, de 6.000 milions a 13.000 milions d’euros, uns 1.000 milions d’euros anuals.

Ha passat un any i costa de creure que hi hagin posat un sol euro de més. Tot fa pensar el contrari: reducció de plantilles, eliminació d’hores de coordinació, supressió de les 2 hores per als majors de 55 anys, reducció d’aules d’acollida, supressió dels Plans d’entorn, eliminació de línies de batxillerat, etc.

Si algú s’hagués proposat a consciència posar el sistema públic d’educació de potes enlaire no ho hauria fet millor. El conseller ha perdut el nord. Hem d’aturar aquest desgavell com sigui. Nosaltres volem fer-ho a prop de la gent, dels pares i mares, dels alumnes, de la gent de Ripoll en general, perquè necessitem el seu suport i perquè sàpiguen que no només ens movem per quatre euros.

Us convidem a venir al nostre centre i a fer el mateix en el vostre, a sortir al carrer, a implicar les famílies, els ajuntaments, les entitats, per una batalla que determinarà el futur d’aquest país.

Ripoll, 4 de juny del 2010

5 comentaris:

  1. Completament d'acord. Jo, entre molts altres, enviaré una carta al Conseller, als mitjans de comunicació i als sindicats.
    Mireu a http://secundariaempipada.blogspot.com/

    Ma. Teresa Xanxo

    ResponElimina
  2. Jo també estic d'acord. Ja n'hi ha prou d'improvització.Ja és hora de que fem alguna cosa els professors que cada dia estem a l'aula. Hi ha una proposta de no fer activitats extraescolars el proper curs per tal de compensar la baixada de sou. No crec que una vaga d'un dia (en el que la generalitat s'estalvia diners) serveixi de molt però tots els centres de secundària sense activitats ( viatges, colònies, visites,etc..) pot fer molt mal!. A més a més representarà un estalvi per les famílies. Hem de començar a fer alguna cosa!

    LALI MARTÍ

    ResponElimina
  3. estic amb vosaltres, demà tots a la vaga

    ResponElimina
  4. Hem de trobar una altra manera de contrarestar l'efecte Maragall, que combina, amb una certa habilitat, retòrica i sedació per deixar les coses igual o pitjor que abans fent creure a tothom que està per renovar el sistema educatiu. Amb la complicitat d'alumnes i famílies podríem capgirar la imatge deplorable que dóna el conseller de l'escola pública.

    ResponElimina
  5. Que la tancada de Ripoll sigui un exemple per la resta d'Instituts. Totes les accions estan bé, el que ens falta a secundària és una mica de coordinació entre els diferents centres per fer accions conjuntes. Hem d'intentar arrossegar les famílies perquè s'adonin que el problema de l'educació és,també,el seu problema.
    Felicitats als companys de l'Abat Oliba per la seva tancada.

    ResponElimina